جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 320941
۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۰۱:۱۷

معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: نزدیک به 430 طرح پژوهشی در 50 عرصه پژوهشی در دست اجرا است.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر محمود حکمت نیا در نشستی با اعضای شورای پژوهشی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اظهارداشت: خلاقیّت و ابتکار، دو ویژگی ممتاز این مرکز است که توانسته است تولیدات فاخر و تاثیر گذاری را به جامعه علمی کشور تقدیم کند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: امروز این مرکز پیشگام عرصه فناوری و اطلاعات در زمینه علوم اسلامی و انسانی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به معرفی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پرداخت و گفت: این پژوهشگاه، در حکم نهادهای عمومی مرتبط با رهبر معظم انقلاب می باشد که در سال 1373 با رویکردی غیر انتفاعی، در حوزه علوم اسلامی و انسانی تاسیس شد.

وی به اولویت های پژوهشی این پژوهشگاه در سال جاری اشاره کرد و افزود: اولویت‌های پژوهشی این نهاد بر اساس نیازهای علمی کشور، در راستای چشم‌انداز و برنامه پنج ساله، در چارچوب اهداف و بر اساس منابع در اختیار آن، تعیین می‌گردد.

وی با تشریح اهداف اصلی پژوهشگاه، ابراز داشت: نقادی و بازپیرایی مواریث معرفتی علمی بازمانده از سلف صالح در حوزه دین پژوهی و حکمت معرفت دینی و نظامات اجتماعی اسلام، بازآرایی و ارائه مناسب معارف دینی به لحاظ نظرها و نیازهای نو پدید،اهتمام به نظریه پردازی نوآوری و گره‌گشایی در قلمرو اندیشه دینی و نظام‌های رفتاری اسلام از جمله رسالت های این نهاد است.

حکمت نیا ادامه داد: مطالعه تطبیقی و نقد مبتکرانه و عالمانه مکاتب و مناظر فکری معارض، دفاع علمی از حکمت و اندیشه و فرهنگ دینی، کوشش برای رفع نیازهای علمی و نظری نظام جمهوری اسلامی در حوزه نظامات اجتماعی و رفتاری اسلام از مهمترین اهداف پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به شمار می رود.

معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به این که نزدیک به 430 طرح پژوهشی در 50 عرصه پژوهشی در دست اجرا است به اهم محورهای پژوهشی سال 1392 اشاره کرد و افزود: در حوزه مباحث نظری الان بحث علوم انسانی دارای اهمیت ویژه ای است که از دو سال پیش پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در راستای «تحول علوم انسانی» با تأسیس گروه پژوهشی و ارائه طرح‌های کلان پژوهشی مرتبط مانند «نظریه مدیریت تحول در علوم انسانی»، گام‌هایی در این زمینه برداشته است.

وی خاطرنشان کرد: این طرح در برخی از مراکز علمی و دانشگاه‌ها به صورت نشست‌های علمی تخصصی نیز مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. همچنین فلسفه های مضاف، طرح تحقیق کلانی است که بخشهای عمده آن انجام شده است.

حکمت نیا با اشاره به راه اندازی قطب فلسفه دین در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، گفت: قطب فلسفه دین بر اساس مجوز وزارت علوم، تحقیقات وفناوری از سال گذشته راه اندازی شده است، لذا مباحثی که مربوط به این حوزه است را دنبال می کند که این خود مشتمل بر چندین عنوان تحقیق، نشست علمی و در حوزه فلسفه دین است.

انتهای پیام   313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha